Det kreative hjørne i Skælskør

Udstillinger på hjørnet


Udstillings-rummet


Om Rakuginer

Et tilfældigt møde på Galleriet, Købmandsgården i Skælskør i 2001, mellem de profesionelle keramikere Lene Hansen og Nelly Gaskin har siden da, udviklet sig til et frugtbart samarbejde, der nu har varet i 20 år.

De havde hver især deres selvstændige værksteder, i henholdsvis Flakkebjerg og Gl. Halseby.

De faldt godt i hak med hinanden og fornemmede allerede der, “en fælles kemi”. De boede forholdsvis tæt på hinanden, og aftalte derfor at mødes på Lene Hansen’s værksted i Flakkebjerg.

På dette møde, der varede fra tidlig aften, gennem en hel nat, frem til den lyse morgen, blev der eksperimenteret, udvekslet ideer, og erfaringer, bl.a. omkring deres fælles fascination for den specielle japanske brændingsteknik “Raku-brænding”.

Deres møde resulterede  i fælles-projektet, “RAKU-GINEN”.

Den lille skulptur “RAKU GINEN” - Viste sig hurtigt som en succes. Den første gang de medbragte et eksemplar af en RAKU-GINE, med på et kunsthåndværkmarked blev den solgt efter 5 minutter . 

På de efterfølgende markeder og udstillinger med RAKU-GINER, blev de nærmest revet væk.

Der blev skabt en stor interesse og efterspørgsel på RAKU-GINER, hvilket gjorde det nødvendigt for Lene og Nelly  at oprette et fælles firma. “RAKU-GINER.DK”

RAKU-GINER er siden da, blevet solgt overalt i Danmark, det øvrige Skandinavien, især Norge og Sverige, samt i Europa, Nordamerika og Australien.

Fælles værksted i Skælskør

Nelly og Lene slog til da de blev tilbudt værksteder på Bruuns Hjørne i Skælskør, via det nystartede kultur-projekt Kunstner-lavet KIT i 2011 - og Lene Hansen og Nelly Gaskin, var således de første medlemmer, som startede i KIT.

Allerede tidligere, da Lene og Nelly mødtes i begyndelsen af deres samarbejde, havde de talt om en fælles drøm, omkring at starte et kunsthåndværkermarked.

Og drømmene og visionerne blev til virkelighed i 2015, da Nelly og Lene søsatte ideen om at lave en Keramikfestival i Skælskør ved kanalen, som de forestillede sig som en smuk og unik ramme.

Og med Lene og Nelly’s store netværk af kollegaer rundt om i landet, samt med stor velvillighed og hjælp fra KIT, Købmandsgården, frivillige og ikke mindst (afdøde) Susanne Johannesen fra Skælskør Bykontor, satte de den første Keramikfestival i Skælskør på Danmarkskortet, der også var den største.

Nelly og Lene har nu været på Bruuns Hjørne i 10 år - og ud over at arbejde med deres egen individuelle keramik i værkstedet hvor de producerer RAKU-GINER, har de gennem årerne arrangeret mange events på hjørnet, lige fra gourmet spisning i gården, musik-koncerter, workshops og løbende udstillinger fra huset’s egne kunstnere og gæsteudstillere i fælles-Galleriet.

Det er ikke usædvanligt at folk kommer langvejs fra alle egne af Danmark, og det er noget der vækker glæde og stolthed hos Lene og Nelly. Forleden var der 2 kunder som kom helt fra Nordjylland til Skælskør udelukkende for at købe 2 RAKU-GINER.

I det hele taget er de stolte over at RAKU-GINEN er blevet en figur, som publikum i den grad har taget til sig. Det giver også meget mening og skaber glæde hos keramikerne, når folk kommer og fortæller at deres RAKU-GINE, er deres kæreste eje.

Lene Hansen er uddannet  pottemager og Nelly Gaskin er uddannet keramiker på Designskolen Kolding. De er begge 2 medlemmer af DKOD, danske kunsthåndværkere og designere

 Udstilling i hjørnebutikken

Nelly Gaskin og Lene Hansen
Vi har permanent udstilling af vores eget design og vores fælles passion for Raku keramik. 
og vores butik er åben torsdag - fredag 11-17 lørdag 10-13 og efter aftale. 
Nelly Gaskin Tlf: 50913377 Lene Hansen Tlf: 22145013

Nelly Gaskins keramiske univers er et sted, hvor livsglæde og trang til udfoldelse er så blomstrende, at ingen ordinære regler eller rammer kan holde det tilbage; næsehorn danser og går på line og høns pudser og putter sig. Med et ubesværet og legende udtryk, former Nelly Gaskin med stor præcision og omhu.

nellygaskin.dk

Lene Hansen brænder for raku, brillerer ved sin drejeskive og formgiver med æstetik og humor.  Som keramiker udforsker og leger Lene Hansen med de mange muligheder i det håndværksmæssige, som der ligger i det keramiske arbejde. Med øje for håndværket fordyber og eksperimenterer Lene fortsat med mange forskellige teknikker i den skabende proces. Udtrykket er varmt og levende når Lene Hansen drejer og former. 

Keramiker.dk

 Udstilling i baggården

Gerda Østergaard 

I baggården på Bruuns Hjørne finder du Gerda Østergård der gennem et langt liv med leret har beskæftiget sig med både udsmykning i diverse byrum, større og mindre skulpturer og brugskunst, der har været udstillet alle de steder hvor kun de mest anerkendte kunsthåndværkere lukkes ind. Hos Gerda blomster skabertrangen og i et skønt miks af farver og former har Gerdas keramik et unikt udtryk. 

Ceramicartist.dk 


Kontakt os

Bruuns Hjørne
Gammeltorv 2A  
4230 Skælskør

Tlf: 50913377
Mail: Bruunshjorne@gmail.com
CVR: 40577084Åbningstider

Torsdag kl. 11-17
Fredag kl. 11-17 
Lørdag kl. 10-13

gratis parkering 


Bliv opdateret